رژیم غذایی و ورزش مناسب برای پیشگیری از آلزایمر

۰۵
بهمن


رژیم غذایی و ورزش مناسب برای پیشگیری از آلزایمر

admin

احتمالا ورزش با شدت بالا و تایم کم باعث افزایش پروتئین BDNF شود، افزایش این پروتیین می تواند یادگیری را افزایش دهد و از زوال عقل و بروز آلزایمر جلوگیری کند و این نوع پروتیین  یکی از اصلی‌ترین فاکتورها در بروز یا عدم بروز بیماریهای روانشناختی همچون آلزایمراست
در مطالعه ای متوجه شدند که ۶ دقیقه دوچرخه سواری با شدت بالا، در مقایسه با دوچرخه سواری طولانی مدت میزان BDNF حدود ۴ تا ۵ برابر بیشتر میشود
در این مطالعه رژیم فستینگ ۲۰ ساعته هم مطالعه شد که ورزش با شدت بالا  در کنار  رژیم فستینگ وسیله بسیار کارآمدتری برای افزایش BDNF در گردش خون است.

مطالعات نشان داده ورزش برای فعالیت مغز عالی است و از بروز آلزایمر جلوگیری میکند. متخصصان می‌گویند نه تنها ورزش می‌تواند به جلوگیری از مسائل روحی و روانی مانند افسردگی و اضطراب کمک کند، بلکه تمرکز را افزایش داده و بهتر می‌توانید از یک فعالیت به فعالیت دیگر بروید و وقتی جسمی سالم و ذهنی سالم داشته باشید احتمال بروز آلزایمر کمتر میشود.

آلزایمر

آلزایمر

مزایای رژیم فستینگ در جلوگیری از آلزایمر برای سالمند

روزه داری متناوب یا به عبارتی رژیم فستیگ و ورزش، محافظت عصبی در برابر زوال شناختی مرتبط با افزایش سن ( آلزایمر ) را فراهم می کند. یک پیوند بین این دو عامل استرس زا به ظاهر متمایز، توانایی آنها برای دور کردن مغز از متابولیسم منحصراً گلوکز است. این سوئیچ بستر مغزی در تنظیم مجدد فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF)، پروتئینی که در انعطاف پذیری عصبی، یادگیری و حافظه نقش دارد، نقش دارد و ممکن است زمینه ساز برخی از این اثرات محافظت کننده عصبی باشد.

روزه داری متناوب  ( رژیم فستینگ ) و ورزش هر دو دارای اثرات محافظت کننده عصبی قوی هستند و به نظر می رسد تنظیم حاد فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) یک پیوند مکانیکی رایج باشد.

در مطالعه ای اثرات جدا شده و تعاملی (۱) ۲۰ ساعت ناشتایی (رژیم فستینگ )، (۲) ۹۰ دقیقه ورزش سبک و (۳) ورزش با شدت بالا را بر روی BDNF ورید محیطی در ۱۲ داوطلب انسانی بررسی کرد.

یک مطالعه بعدی تأثیر تنش برشی عروق مغزی را بر BDNF در گردش جدا کرد. ناشتا بودن به مدت ۲۰ ساعت باعث کاهش گلوکز و افزایش کتون ها شد (۰۱۵۷/۰ ≤ P) اما تأثیری بر BDNF نداشت (۴۶۳۷/۰ ≥ P). چرخه نور با ۲۵ درصد حداکثر جذب اکسیژن (BDNF سرم را ۸ ± ۶٪ افزایش داد (مستقل از تغذیه یا ناشتا بودن) و با افزایش ۶ ± ۷٪ در پلاکت ها واسطه شد (۰۰۰۱/۰ > P). BDNF پلاسما از ۳۳۶ pgl-1 [46626] به ۳۹۰ pgl-1 [127653] توسط ۹۰ دقیقه چرخه نور افزایش یافت (۰٫۰۱۲۸ = P). شش فاصله ۴۰ ثانیه ای در ۱۰۰٪ از افزایش BDNF پلاسما و سرم، و همچنین نسبت BDNF به پلاکت ۴ تا ۵ برابر بیشتر از ورزش سبک (P ≤ ۰٫۰۰۴۴). BDNF پلاسما با لاکتات در گردش در فواصل با شدت بالا (r = 0.47، P = 0.0057)، اما نه در طول ورزش سبک (P = 0.7407) در ارتباط بود. تغییرات در تنش برشی مغزی – چه به طور طبیعی در حین ورزش اتفاق بیفتد یا به طور تجربی با CO2 الهام گرفته شده ایجاد شود – با تغییرات BDNF مطابقت نداشت (P ≥ ۰٫۲۷۳۰). پاسخ‌های BDNF به ورزش با شدت کم با افزایش پلاکت‌های در گردش انجام می‌شود، و برای آزادسازی BDNF آزاد، به افزایش مدت زمان یا شدت تمرین نیاز است.

روزه داری متناوب و ورزش هر دو دارای اثرات محافظت کننده عصبی قوی هستند و به نظر می رسد تنظیم حاد فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) یک پیوند مکانیکی رایج باشد.
نشان داده شده است که تغییر منبع سوخت مغز از گلوکز به اجسام کتون یا لاکتات، یعنی سوئیچ بستر مغزی، تولید BDNF را در مغز جوندگان افزایش می دهد.
ناشتا بودن به مدت ۲۰ ساعت باعث افزایش ۹ برابری تحویل بدن کتون به مغز شد، اما تأثیری بر هیچ معیار BDNF در گردش خون محیطی در حالت استراحت نداشت.
ورزش دوچرخه سواری سبک طولانی مدت (۹۰ دقیقه) بدون توجه به تغذیه یا ناشتا بودن، BDNF مشتق از پلاسما و سرم را افزایش داد و به نظر مستقل از تغییرات در تنش برشی مغزی بود.
شش دقیقه فواصل دوچرخه‌سواری با شدت بالا هر متریک BDNF در گردش را ۴ تا ۵ برابر بیشتر از دوچرخه‌سواری طولانی مدت با شدت کم افزایش داد. افزایش BDNF مشتق شده از پلاسما با افزایش ۶ برابری لاکتات در گردش صرف نظر از تغذیه یا ناشتا مرتبط بود.
در مقایسه با ۱ روز روزه داری با یا بدون ورزش سبک طولانی مدت، ورزش با شدت بالا وسیله بسیار کارآمدتری برای افزایش BDNF در گردش خون است.

متن این مطالعه در اینجا میگذارم اگر دوست داشتید بخوانید

آلزایمر

آلزایمر

احتمالا ورزش با شدت بالا و تایم کم باعث افزایش پروتئین BDNF شود، افزایش این پروتیین می تواند یادگیری را افزایش دهد و از بروز آلزایمر جلوگیری کند و این نوع پروتیین  یکی از اصلی‌ترین فاکتورها در بروز یا عدم بروز بیماریهای روانشناختی است
در مطالعه ای متوجه شدند که ۶ دقیقه دوچرخه سواری با شدت بالا، در مقایسه با دوچرخه سواری طولانی مدت میزان BDNF حدود ۴ تا ۵ برابر بیشتر میشود
در این مطالعه رژیم فستینگ ۲۰ ساعته هم مطالعه شد که ورزش با شدت بالا  و رژیم فستینگ وسیله بسیار کارآمدتری برای افزایش BDNF در گردش خون است.

در پایان یادآوری کنم که برای بررسی مطالعات و مقالات نیاز است که داده‌ها تفسیر شود و اگر نتوانیم به درستی این تفسیر را انجام دهیم ، معمولا گمراه می شویم به هیمن جهت ،برای ارائه راهکار نباید فقط به مقالات رجوع شود و استفاده از کتب علمی و توصیه‌های انجمن‌های علمی معتبرتر است چراکه این منابع از مطالعات معتبر را با تفسیر درست استفاده میکنند.

جالب است بدانید که سالانه نزدیک به ۳ تا ۴ میلیون فرد سالمند به دلیل نداشتن فعالیت های بدنی کافی و بی تحرکی، جان خود را از دست می دهند. به همین جهت ورزش در دوران سالمندی، آن هم به صورت منظم و ویژه برای سلامت بدن و روح فرد سالمند ضرورت دارد. بسیار مفیدتر و اصولی تر است که در این شرایط فرد سالمند از مربی ورزش سالمند کمک گرفته و تمامی حرکاتش را به صورت اصولی و زیر نظر یک مربی ورزش سالمند شروع کند.

داشتن یک همپای ورزشی یا عضویت در یک گروه یا باشگاه خوب است. مطالعات نشان می‌دهد که نظارت و پشتیبانی در باشگاه به حفظ تمرکز و احساس خوب نسبت به تمرینی که انجام می‌دهید، کمک می‌کند. اگر مدتی بی‌تحرک بوده‌اید، پس برای کارهایتان از یک مربی استفاده کنید،چون واقعاً می‌تواند به شما کمک کنند. بعضی از افراد ترجیح می‌دهند به صورت انفرادی تمرین کنند. اگر تنها نیستید، در جستجوی کار گروهی باشید. می‌توانید یک فعالیت آنلاین پیدا کنید یا اینکه از پزشک کمک بگیرید.

مزایای ورزش  در جلوگیری از آلزایمر برای سالمند

به طور کلی از سن ۵۰ سالگی به بعد ماهیچه ها شروع به جمع شدن می کنند و به این ترتیب حدود ۴۰ درصد توانایی های کل بدن کاهش پیدا می کند. همچنین با افزایش سن فرد وزن بالا می رود، تنگی نفس بیشتر می شود و تعادل فیزیکی و جسمی بدن کمتر می شود.

به همین جهت نداشتن تحرک سالمندان در این سنین می تواند بسیار خطرناک شود. به همین جهت برای مبارزه و پیشگیری از این موارد، ورزش ها و تمرینات سبکی که زیر نظر مربی ورزش سالمند باشد، می تواند بهترین راه برای پیشگیری و درمان این مشکلات باشد. به این ترتیب از مهم ترین مزایای انجام فعالیت های ورزشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم شدن خطر چاقی.
  • کم شدن استرس.
  • جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی.
  • کم شدن خطر زمین خوردن و سقوط.
  • کم شدن مشکلات مربوط به پوکی استخوان.
  • کم شدن سطح کلسترول.
  • حفظ توده های عضلانی بدن.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن.
  • کم شدن خطرات افسردگی.
  • بالا رفتن روابط اجتماعی.
  • تنظیم قند خون.
  • بهبود کیفیت خواب.
  • جلوگیری و تأخیر در بیماری های چاقی، دیابت، فشار خون، افسردگی، سرطان، پوکی استخوان، بیماری های و ریوی.

 

ارسال دیدگاه

بر روی (من ربات نیستم) تیک بزنید

تماس با ما

info@behtan24.com

میدان فاطمی - جنب جهاد کشاورز - ساختمان ۱۸ - طبقه ۷ - واحد۱۳

۸۸۹۲۴۷۹۸-۹